Гроші за тури повернуть після війни

 

Попри все, українці мріють про гарний відпочинок влітку та звертаються до турагентів із питаннями про можливість придбати проживання в якомусь чудовому готели. Дехто навіть вже бронює турецьку та єгипетську наземку через українських туроператорів, беручи вильоти з інших країн (зокрема, з Молдови, Польщі та Литви). Хтось готовий добиратися туди самостійно, а хтось просто вже винаймає житло за кордоном в очікуванні кінця війни.

 

За спостереженнями турагентів, багато великих ТО із задоволенням надають можливість людям бронювати готелі. Водночас питання із колишніми бронюваннями, зробленими перед війною, залишається відкритим і для багатьох туристів болючим. "У когось закінчилися гроші на життя та немає роботи. А навіть якщо є — багато хто хотів би повернути свої кошти, сплачені за тур, але такої можливості у туроператорів зараз немає. І форс-мажор дозволяє їм відстрочити виконання своїх зобов'язань за раніше укладеним договором", на умовах анонімності пояснює один із турагентів.

 

Мабуть, звернень до туроператорських компаній із цього приводу багато, оскільки 28 квітня туроператор «Компас» вкотре нагадав туристам та турагентам, що з 24 лютого у зв'язку з російською агресією в Україні запроваджено воєнний стан.

 

«Враховуючи це, Торгово-промислова палата України підтверджує, що зазначені обставини з 24 лютого 2022 року до їх офіційного закінчення, є надзвичайними, невідворотними та об’єктивними обставинами для суб'єктів господарської діяльності та/або фізичних осіб по договору, окремим податковим та/чи іншим зобов’язанням/обов’язком, виконання яких/-го настало згідно з умовами договору, контракту, угоди, законодавчих чи інших нормативних актів і виконання відповідно яких/-го стало неможливим у встановлений термін внаслідок настання таких форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили)»,позначає ТО на своєму сайті.

 

Компанія просить всіх, кого це стосується, з розумінням поставитись до неможливості в даний час здійснювати «Компасом» взяті на себе зобов’язання.

 

Туроператор звертається до туристів та повідомляє, що всі оплачені, але не спожиті туристичні продукти, будуть надані та/або замінені за погодженням із туристами на інші (в межах сплаченої вартості) після закінчення обставин непереборної сили, та відкриття повітряного простору, про що із кожним туристом буде укладено відповідні додаткові угоди до договорів на туристичне обслуговування.

 

«Звертаємо увагу на те, що під час дії форс-мажорних обставин, сплачені кошти не повертаються», – резюмує «Компас».

 

Turprofi.com.ua, 29.04.2022

 

Читайте наші новини у телеграм-каналі Turprofi.com.ua 

 

Як повернутися до України?

Туркомпанії відмовляться від російських софтів

Які країни закриті для туристів з РФ

ЄТС продовжує оплачувати витрати клієнтам

Отели предложили украинцам 5 тысяч ночей

Турагенты военного времени — Анна Крокус

Что делать с налогами? 

За границей остается около 10% украинских туристов

Українські літаки пропонуються у мокрий лізинг

Возврат невозвратных билетов и денег за туры

Турагенты и война: Павел Григораш

Турагенты военного времени

Что делать с наличной гривной за границей?

Турбизнес в условиях войны

 

 

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS