Басейн та свій собака - головні вимоги

 

 

Середній чек на подорожі в Україні збільшився. На це впливає не лише попит, а й підвищення вартості комунального обслуговування, харчових продуктів тощо, зазначають туроператори. Проте збільшення попиту на подорожі країною — довгострокова тенденція. І не тільки через воєнний стан.

 

У структурі продажів Join UP! літній відпочинок в Україні посідає восьму сходинку у топ-10 напрямків. Як повідомили спеціалісти ТО онлайн-журналу Turprofi.com.ua, найбільш популярні вітчизняни курорти Буковель (беззаперечний лідер), Трускавець, Закарпаття, Львів та околиці, Яремче. У п’ятірці — передбачувано локації західних областей країни. Утім, на сьомій сходинці залишається Одеса.

 

 

Щодо збільшення цін, то воно відчутне. Наприклад, доба в готелі 4* в Карпатах для двох (номер “Напівлюкс” зі сніданками) в 2023 році коштувала від 4500 грн, а роком раніше — 3200 грн.

 

Номер “Стандарт” у готелі 4* в Трускавці з трьохразовим харчуванням для двох на добу у 2023 р. можна було зняти за 2910 грн, тоді як у 2022 р. — за 2420 грн.

 

Стандартний номер на добу у санаторії 3* на Закарпатті з трьохразовим харчуванням та базовим лікуванням на двох цього літа в середньому коштував 1660 грн, а влітку 2022 року — 1380 грн.

 

 

Дитячий відпочинок теж не подешевшав: 13 діб у літньому таборі з п’ятиразовим харчуванням рівня 4* в Карпатах у 2023 році можна було придбати в середньому за 24 700 грн. А влітку минулого року аналогічний відпочинок обходився в 21 164 грн.

 

Середній чек за семиденний автобусний тур до Карпат на двох зі сніданками в готелі цьогоріч становив 21 742 грн, а торік — 14 056 грн.

 

«Відпочинок в Україні частіше вибирають сім’ї з дітьми. Люди їдуть переважно на 5–7 днів у західні області України. Серед популярних запитів: наявність басейну та можливість взяти з собою домашніх улюбленців. Особливою категорією залишається санаторний туризм, що включає лікувальні процедури. Альтернатива такому відпочинку за кордоном коштуватиме значно дорожче, ніж в Україні, навіть з урахуванням регулярного зростання цін на вітчизняних лікувальних курортах», — коментує регіональний директор Join UP! Антон Савченко.

 

 

16.09.2023, Turprofi.com.ua

 

Join UP!: топ-3 напрямків літа

 

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS