П’ять крутих автобусних турів від TPG

Екскурсійні тури автобусом – це зручний спосіб побачити світ, побувати у різних містах та країнах. І коштують вони набагато дешевше, ніж авіатури. У ціну автобусних турів включено не лише проїзд, а й готелі, оглядові екскурсії. Крім цього, під час подорожі автобусом, у вікні постійно мелькатимуть красиві картинки. Це дозволить туристам поринути в атмосферу міста і їм запам'ятаються не лише визначні пам'ятки. Літаком, звичайно, швидше, але вражень буде менше.

 

Незважаючи на те, що у світі, напевно, вже не залишилося доріг, де б не проїжджали екскурсійні автобуси, TPG має чим порадувати любителів автобусних подорожей цього сезону. Затишна Прибалтика, архітектурна Угорщина, гостинна Чехія та барвиста Туреччина – розповідаємо про 5 крутих автобусних турів з України.

 

Три столиці Балтії: Вільнюс – Рига – Таллінн

 

Вільнюс, Рига та Таллінн – три перлини на березі Балтійського моря. На своїх вузьких брукованих вуличках вони зберігають безліч історій та легенд, цікавих місць та пам'яток, які не обмежуються лише Старим центром. Наприклад, у Вільнюсі знаходиться найстаріший університет Балтії, самобутній єврейський квартал та вежа Гедиміна. Ця вежа – єдина уціліла частина Верхнього замку, збудованого князем Вітовтом у 1420-х роках. Таллінн цікавий руїнами монастиря Діви Марії, ботанічним садом, в якому вирощують кімнатні та екзотичні рослини, та телевежею. На 21 поверсі вежі працює оглядовий майданчик, звідки відкривається неймовірний краєвид на столицю Естонії. Щодо Риги, її вулиці наповнені величними архітектурними ансамблями, які і є родзинкою міста. Найпопулярніші з них – Будинок Чорноголових та три різнокольорові будівлі під назвою «Три брати».

 

 

Екскурсійні тури:

 

  • З 26.10.22 на 7 та 5 днів;
  • Виїзд з Києва, Житомира, Рівного та Луцька – на 7 днів; з Польщі, м. Білосток – на 5 днів;
  • Вартість від 7 031 грн за особу (½ DBL).

 

У вартість туру включено: проїзд комфортабельним автобусом з супроводжуючим,   розміщення в готелях, оглядові екскурсії в містах, медичне страхування та страховка від невиїзду.

 

Є можливість замовити факультативні екскурсії при бронюванні туру або на місці (за додаткову плату):

 

  • Вільнюс – екскурсія в Тракайский замок (4 години);
  • Рига – екскурсія в Рундальський палац (1,5 години);
  • Таллінн – екскурсія у середньовічну Тарту (8 годин).

 

 

Вихідні у Празі та Дрездені

 

Чехія – країна неповторної архітектури, старовинних замків та, звичайно ж, смачного пива. Самі чехи дуже гостинні і з великим задоволенням розкажуть, де скуштувати смачні кнедлики та соковиту рульку, де подають найкращий штрудель і найсолодший трдельник. Почати знайомство з цією теплою та душевною країною найкраще зі столиці – Праги. Тисячолітня історія цього міста зуміла дивним чином зберегти дух старовини, який проявляється у кожній дрібниці – будь то ліхтар, камінь на бруківці чи черепичні дахи будинків. Життя тут тече своєю чергою, поєднуючи в собі традиції та сучасність.

 

Всього за 2,5 години їзди від Праги знаходиться німецьке місто Дрезден – столиця Саксонії, художніх музеїв і класичної архітектури. Місто було повністю зруйноване під час війни і відновлювалося за старовинними кресленнями. Зараз на його вулицях можна побачити безліч барокових будівель та галерей, які сусідять із сучасними торговими центрами та ресторанами.

 

Екскурсійні тури:

 

  • З 19.10.22 на 5 днів;
  • Виїзд з Києва, Житомира, Рівного, Львова;
  • Вартість від 3 595 грн за особу (½ DBL).

 

У вартість туру включено: проїзд комфортабельним автобусом з супроводжуючим, проживання та сніданки в готелі, медичне страхування, пішохідні оглядові екскурсії в Празі (Старе місто, Празький Град), оглядова екскурсія в Дрездені.

 

Будапешт + Відень: відкрий для себе прекрасне!

 

Будапешт – мальовниче угорське місто на березі Дунаю та єдина європейська столиця зі статусом курорту. Цей статус Будапешт набув завдяки незліченній кількості мінеральних джерел, які виявили ще древні римляни. Сьогодні в місцях, де підземні води виходять на поверхню, відкриті термальні комплекси (між іншим, одні з найкращих у світі!). Саме місто розділене на дві частини: Буду з купальнями османської епохи, королівським палацом і церквою Матьяша; та Пешт з музеями, будинками у стилі модерн і модними барами.

 

За три години їзди від Будапешта, біля підніжжя Австрійських Альп розкинувся Відень – місто імператорських палаців і музейних кварталів. Тут обов'язково варто побачити колишню резиденцію Габсбургів і собор святого Стефана, прогулятися гарною набережною Дунаю. А ще рекомендуємо забігти на пару хвилин до найближчого кафе,

 

Екскурсійні тури:

 

  • З 22.10.22 на 5 днів;
  • Виїзд з Києва, Житомира, Рівного, Львова, Мукачева;
  • Вартість від 4 266 грн за особу (½ DBL).

 

У вартість туру включено: проїзд комфортабельним автобусом з супроводжуючим, проживання та сніданки в готелі, оглядові екскурсії в Будапешті та Відні, медичне страхування.

 

Чудовий Стамбул

 

У світі немає жодного міста, схожого на Стамбул. Він служить кордоном між двома світами – Європою та Азією, та двома культурами – Заходом та Сходом. Будучи колись столицею Османської та Візантійської імперій, Стамбул зберіг безліч стародавніх мечетей та будівель, палаців і площ. Особливо вражають тутешні святині. Наприклад, Блакитна мечеть та собор святої Софії. Кожна з них по-своєму унікальна, єдина схожа риса – розкішні оздоблення, як зовні, на фасаді, так і всередині. Неможливо залишити поза увагою і Хамам Гюрем Султан – традиційну турецьку лазню, побудовану на честь відомої та улюбленої дружини Сулеймана Пишного – Роксолани.

 

Також Стамбул люблять за колоритні східні ринки та базари. Тому всі мандрівники неодмінно включають торгові площі до свого екскурсійного маршруту. На базарних прилавках є все, що тільки забажаєте: від овочів і м'яса до килимів і кальянів.

 

Взагалі Стамбул дуже гарне місто, але воно не було б собою, якби не протока Босфор. Це одне з найкрасивіших місць на планеті, яке потрібно побачити бодай раз у житті. До речі, круїз Босфором входить у програму туру. Морська подорож розпочнеться з Босфорського мосту. Обов'язково візьміть із собою камеру, у вас буде можливість зробити купу крутих фотографій!

 

Екскурсійні тури:

 

  • Від 5 днів;
  • Виїзди щочетверга: з Києва, Білої Церкви, Умані, Ізмаїла, Одеси, Татарбунарів;
  • Вартість від 11 060 грн за особу (½ DBL).

 

У вартість туру включено: проїзд комфортабельним автобусом з супроводжуючим, проживання в готелі, медична страховка, екскурсія «Слідами султана», оглядова екскурсія Стамбулом та круїз Босфором.

 

 

Місто мрії Стамбул

 

Стамбул – одне з найвидатніших міст світу, яке протягом століть служило столицею двох імперій: великої Візантійської та завойовної Османської. Багато спогадів з того часу збереглося у Султанахметі – історичному центрі біля входу у протоку Босфор. Тут і символ «золотого віку» Візантії собор святої Софії, і знаменита Блакитна мечеть, і головний палац імперії Османа Топкапи… Пам'яток вистачить на цілий день!

 

Важливе місце в історії Стамбула займає мечеть Сулейманія. Святиня будувалася за проектом архітектора Сінана та обійшлася султанові у круглу суму. Але побачивши її на власні очі, ви зрозумієте, що це місце коштувало витрачених грошей.

 

З інших цікавих місць, включених до програми туру, – підземне водосховище Константинополя «Цистерна Базиліка» та палац османських султанів Долмабахче. У колишній резиденції османських правителів раніше жив і працював перший президент Туреччини Мустафа Ататюрк.

 

Екскурсійні тури:

 

  • Від 5 днів;
  • Виїзди щочетверга: з Києва, Білої Церкви, Умані, Ізмаїла, Одеси, Татарбунарів;
  • Вартість від 12 320 грн за особу (½ DBL).

 

У вартість туру включено: проїзд комфортабельним автобусом з супроводжуючим, проживання в готелі, медична страховка, екскурсія «Слідами султана», екскурсія «Старовинний Стамбул», оглядова екскурсія Стамбулом та круїз Босфором.

 

 

 

TPG, 05.10.2022

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS