Бориспіль отримав найшвидше ПЛР-тестування

2 жовтня біля терміналу «В» аеропорту Бориспіль відкрили лабораторію CSD, яка робить найшвидший ПЛР-тест на COVID-19. Партнером CSD став «Аерохендлінг», який вже 20 років займається наземним обслуговуванням пасажирів у Борисполі.

 

«Перебування на території аеропорту лабораторії повного циклу, а не тільки її пункту прийому, дає нам можливість робити тести швидко. У цьому питанні з нами зараз не можуть конкурувати ті лабораторії, які возять забрані матеріали до міста. Ця логістика ускладнює отримання результатів так швидко, як потрібно пасажирам», - зазначив гендиректор медичної лабораторії CSD Олександр Дудін.

 

Він розповів, що за 2,5 місяця було зроблено 15 тис. ПЛР-тестів на коронавірусну інфекцію для пасажирів, які відлітають та в'їжджають на територію України. CSD працює на італійському обладнанні компанії Diatech Pharmacogenetics, що має міжнародні сертифікати якості ISO 9001 та ISO 13485.

 

Процедура тестування нескладна. Пасажири здають тести в порядку живої черги. На забір матеріалу від однієї людини відводиться лише три хвилини. Результат обіцяють вже через 6 годин після здачі аналізу. Однак все залежатиме від кількості працівників в лабораторії. Якщо в забірному пункті прийматимуть відразу по 4 людини, то при такій швидкості він зможе обслужити 80 осіб на годину (трохи менше ніж половина стандартного борту).


Досвідчені мандрівники вважають, що було б добре запровадити для пасажирів, які відлітають, попередній запис на конкретний час. А для тих, які запізнюються на рейс та хочуть зробити тест без черги, - встановити якийсь терміновий тариф.

 

Забір біологічного матеріалу можна замовити у Терміналі D на вильоті (стійка 48 FAST LINE) або за телефоном (050) 415 09 09. Послуга коштує 1500 грн.

 

Тамара Савченко, 03.10.2020

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS