Рекомендації МЗС громадянам України

 

Громадян України, які планують здійснити поїздку до Китаю або вже перебувають на території цієї країни.

 

У зв’язку з епідеміологічною ситуацією, пов’язаною з поширенням у Китаї захворювання, викликаного новим типом коронавірусу (2019-nCoV), МЗС України рекомендує: 

 

-        при плануванні подорожі до КНР чи всередині країни уточнювати актуальну епідеміологічну ситуацію в регіоні відвідання й утримуватись від поїздки до м.Ухань (пров.Хубей), в якому є найбільший ризик зараження; 

-        вживати лише належним чином термічно оброблені продукти тваринного походження та рибу; 

-        уникати контакту з тваринами (живими або мертвими), відвідування ринків із продажу м’яса, цирків, зоопарків, тваринницьких ферм тощо; 

-        не контактувати з людьми з ознаками респіраторних захворювань; 

-        використовувати спеціальні маски для захисту органів дихання; 

-        мити руки із засобами гігієни, особливо після відвідання місць масового скупчення людей та перед прийомом продуктів харчування; користуватись антисептичними засобами на спиртовій основі; 

-        при симптомах, схожих на грип чи ГРВІ, мінімізувати контакти з іншими людьми й невідкладно звернутися до медичного закладу. 

 

Громадянам України необхідно відстежувати інформацію на сайтах Посольства України в КНР (https://china.mfa.gov.ua/ua) та МЗС України (https://mfa.gov.ua/ua), дотримуватись рекомендацій місцевих органів влади. 

 

         У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися за номерами «гарячих ліній» до Посольства України в КНР (+8613701230647), або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: + 38 044 238 16 57, адреса електронної пошти Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

  

Рекомендації громадянам України у зв’язку із погіршенням погодних умов на території Іспанії 

 

У зв’язку із погіршенням погодних умов на території Іспанії внаслідок надмірних снігових та дощових опадів Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України, які перебувають в Іспанії, відстежувати повідомлення компетентних органів Іспанії про можливі перекриття автомобільних шляхів, неухильно дотримуватися рекомендації місцевих органів контролю дорожнього руху, а також завчасно перевіряти можливі зміни у розкладі руху повітряного, наземного та водного транспорту.

 

За повідомленням Генеральної дирекції дорожнього руху МВС Іспанії станом на 21 січня 2020 р. внаслідок снігової бурі «Глорія» на понад 200 автомобільних шляхах рух ускладнений, при цьому понад 30 доріг перекрито. 

 

Державною метеорологічної агенцією Іспанії (AEMET) 21 січня на території провінції Теруель оголошено червоний рівень попередження (у зв’язку із надмірними сніговими опадами). При плануванні подорожей рекомендується перевіряти актуальну ситуацію та прогнози щодо погодних умов на території Іспанії на веб-сторінці AEMET за наступним посиланням: http://www.aemet.es/es/eltiempo/prediccion/avisos?w=hoy 

 

Актуальну інформацію щодо ситуації на автомобільних шляхах на території Іспанії можна відстежувати на веб-сторінці Генеральної дирекції дорожнього руху Іспанії за наступним посиланням: http://www.dgt.es/es/el-trafico/carreteras-hielo-nieve/index.shtml  або отримати в інформаційній службі Генеральної дирекції дорожнього руху Іспанії за номером телефону 011 (якщо телефонувати з Іспанії). 

 

Наразі через погодні умови ускладненою є ситуація на дорогах у провінціях Теруель (снігові опади), Альбасете, Мурсія (снігові опади), Барселона, Жирона та Таррагона (штормове попередження), Валенсія, Кастельон та Аліканте (штормове попередження та снігові опади). 

 

Відповідно до рекомендацій Генеральної дирекції дорожнього руху Іспанії, у разі оголошення червоного рівня небезпеки необхідно, зокрема, дотримуватися таких вимог: 

 

- заборонений рух транспортних засобів, що складені з кількох пересувних частин; 

 

- не залишати транспортні засоби, які не можуть продовжувати рух, без наявності іншої можливості продовжити переміщення у іншому транспорті; 

 

- здійснювати рух виключно автомобілями, що мають спеціальні шини або ланцюги, на швидкості не більше 30 км. на годину. 

 

У випадку потрапляння у надзвичайну ситуацію на автомобільних шляхах Іспанії необхідно невідкладно повідомляти місцеві компетентні органи за єдиним номером екстреної допомоги 112.

 

У разі виникнення обставин, що вимагають негайного консульського реагування, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися за номерами «гарячих ліній» до Посольства України в Іспанії (+ 34 620 641 324), Генерального консульства України в Барселоні  (+ 34  629 382 936), Консульства України в Малазі (+ 34 636 548 017), або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: + 38 044 238 16 57, адреса електронної пошти Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. .

 

23.01.2020

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS