SkyUp заспокоїла щодо "максів"

SkyUp Airlines планує отримати 2 борти В737-8MAX орієнтовно в кінець травня – червень 2020 року за умови, що FAA/EASA дадуть згоду на експлуатацію. Якщо на цей час дозволу від FAA/EASA не буде, терміни постачання літаків будуть перенесені. Про це Turprofi.com.ua повідомив перевізник.


«Звісно, авіакомпанія розраховує на введення в експлуатацію замовлених літаків. Згідно з нашими планами повітряні судна будуть задіяні в літній період. Якщо ми не отримаємо літаки до цього часу, ми внесемо незначні корективи в польотну програму. Це буде зроблено таким чином, щоб наші пасажири не відчули цих змін, а авіакомпанія могла справитися на тому флоті, який буде по факту», - зазначили в SkyUp.


Щодо літаків В737-MAX 8 та 737 MAX10, поставка яких очікується в 2023, то в авіакомпанії запевнили: на сьогодні терміни поставки за договором купівлі-продажу залишилися без змін. «Ми очікуємо отримати літаки серії МАХ8/10 з 2023 по 2024 рік. Спеціалісти SkyUp Airlines перебувають у постійній взаємодії з представниками корпорації Boeing щодо питань, які стосуються результатів проведених тестувань, видачі дозволу на відновлення експлуатації та можливих термінів поставки літаків. Безпечне повернення 737 MAX до обслуговування – головний пріоритет як для корпорації Boeing, так і для нас як авіакомпанії», - наголосив перевізник.


Нагадаємо, що 16 грудня 2019 року корпорація Boeing повідомила про призупинення виробництва літаків серії 737 Max з січня 2020 року. Впродовж усього періоду заземлення повітряних суден цієї моделі компанія будувала нові літаки. З зараз їх зберігається приблизно 400. Корпорація провела оцінку виробничих планів, у результаті чого прийняла рішення зробити пріоритетом поставку літаків, що зберігаються, і тимчасово призупинити виробництво моделі 737 MAX. Відновлення виробництва напряму залежить від процесу схвалення рішення щодо повернення 737 MAX до експлуатації.

 

23.12.2019

 

Без МАХ: пострадает регулярка, но не чартеры

BLOG COMMENTS POWERED BY DISQUS