КМДА розпорядилася провести реконструкцію аеродрому Жуляни

 

Згідно з розпорядженням у столиці розпочинаються роботи з масштабної реконструкції аеродрому КП МА Київ ("Жуляни"), яка включає в себе подовження ЗПС на 500 м (до 2810 м), будівництво нових руліжних доріжок, перонів, світлосигнального обладнання і т. д.

 

Головна мета: підвищення рівня безпеки польотів, зменшення шумового та екологічного навантаження на навколишнє середовище. В результаті після реконструкції аеропорт зможе приймати сучасні повітряні судна з більшою пасажиромісткістю і меншим рівнем шуму.

 

Кияни люблять аеропорт «Київ» за зручне розташування, компактність і комфорт і часто називають його «домашнім» аеропортом. В останні роки, у зв'язку з переходом багатьох авіакомпаній на нові, сучасні типи літаків, з’явилась необхідність реконструкції аеродрому, зокрема, подовження злітно-посадкової смуги - а це складний і дорогий проект. І от довгоочікувана новина - КМДА розпорядилася провести реконструкцію аеродрому Міжнародного аеропорту «Київ». Здійснення реконструкції заплановано на 2021-2025 роки.

 

До кінця 2025 року столичний аеропорт «Київ» оновиться і стане більш технологічним, інноваційним і безпечним, задовольнить киян, пасажирів і партнерів аеропорту.

 

Реконструкція аеродрому дозволить приймати літаки з більшою ніж зараз пасажиромісткістю, типу Airbus A321, а отже дозволить скоротити кількість рейсів за умов збільшення пасажиропотоку. Крім того, Airbus A321 — це сучасні, ефективні і безпечні повітряні судна з низьким рівнем шуму. Що дуже важливо для міського аеропорту!

 

Під час реконструкції застосовуватимуться новітні технології будівництва. Також передбачена заміна світлосигнального і радіонавігаційного обладнання на більш сучасне. Проект передбачає підвищення класу аеродрому і дозволить заходити на посадку повітряних суден по мінімуму CAT II категорії ІКАО. Тобто більш точний і безпечний захід на посадку.

 

Перший етап цього проекту - розробка проектно-кошторисної документації по об'єкту. Джерело фінансування цієї стадії проекту - гроші КП МА «Київ» (Жуляни).

 

Подальше фінансування робіт по реконструкції аеродрому Міжнародного аеропорту «Київ» здійснюватиметься за рахунок бюджетних або залучених коштів. Точний обсяг коштів, необхідних для проведення реконструкції та їх джерела будуть визначені після завершення етапу проектування.

 

 

Галина Богданенко,

керівник прес-служби,

Міжнародного аеропорту «Київ»,

15.02.2020