Аеропорт "Бориспiль" готується прийняти перший рейс Qatar Airways

28 серпня 2017 року Міжнародний аеропорт “Бориспіль” розпочне співпрацю із лідером світового ринку авіаперевезень – авіакомпанією “QATAR AIRWAYS”. Новий партнер головного аеропорту України відкриє регулярне авіасполучення за напрямком “Доха – Київ - Доха” з періодичністю 7 разів на тиждень.


Вихід на український ринок авіаперевізника, який два роки зберігає статус кращої авіакомпанії світу став результатом консолідації зусиль аеропорту “Бориспіль” та “QATAR AIRWAYS” з розвитку власних ринків. Зокрема, відкриття нового маршруту до української столиці проводиться в рамках розширення присутності авіакомпанії у Східній Європі. Для керівництва ж аеропорту “Бориспіль” залучення статусного авіаперевізника було принциповим з позиції якісного розширення авіапокриття у напрямку Південно-Східної Азії. Завдяки новому східному напрямку пасажири “Борисполя” отримають зручну сітку розльоту, яка дозволить прямувати до Австралії, Таїланду, тихоокеанського узбережжя США та Чилі через сучасний авіахаб у Катарі.


Маршрут “QATAR AIRWAYS” до Києва буде обслуговувати літак Airbus A320 на 12 місць у бізнес-класі та 132 місця в економ-класі. Літак пропонує індивідуальні телевізійні екрани, які забезпечують всіх пасажирів інтерактивною розважальною системою із більше, ніж 3000 розвагами. “Початок партнерства з авіакомпанією, яка два роки поспіль отримує статус світового лідера від експертної агенції SkyTrax – своєрідний знак якості для будь-якої авіакомпанії. Аеропорт “Бориспіль” протягом тривалого часу провів серйозні переговори й досягнув бажаного результату. Зміцнюючи та розвиваючи партнерство з кращими з кращих аеропорт “Бориспіль” неодмінно зробить кроки до нових досягнень”, - відзначив генеральний директор ДП МА “Бориспіль” Павло Рябікін.

Qatar Airways - національна авіакомпанія Катару із штаб-квартирою в столиці країни, місті Доха. Авіакомпанія виконує рейси за 144 напрямками, з яких всі є міжнародними. Входить до списку семи авіакомпаній, що мають найвищий п'ятизірковий рейтинг за версією британського агентства Skytrax. Неодноразово визнана лідером ринку Qatar Airways нещодавно знову була названа авіакомпанією року – в рамках World Airline Awards-2017 року від міжнародної рейтингової організації повітряного транспорту Skytrax. Авіакомпанія також отримала визнання у якості найкращої авіакомпанії на Близькому Сході.

 

13.07.2017